ΑΣΤΡΟΒΟΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η κατάβαση με καγιάκ (Canoe-Kayak) και φουσκωτές βάρκες (rafting) στον Αχελώο, μέσα σε ένα άριστο φυσικό τοπίο προσφέρει συγκινήσεις στους τολμηρούς. Ο Αχελώος προσκαλεί για κολύμπι αυτούς που αντέχουν τα παγωμένα αλλά πεντακάθαρα νερά του, ενώ το ψάρεμα της άγριας πέστροφας είναι μια ακόμα απόλαυση για όσους γνωρίζουν τα μυστικά του.

Εξοπλισμένος με τα απαραίτητα εφόδια και την διάθεση ν΄ανακαλύψει, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περπατήσει τα ειδικά σχεδιασμένα ορεινά και παραποτάμια μονοπάτια (από το βορειοδυτικό τμήμα του βουνού Κόζιακας διέρχεται το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι υπερσυνοριακών διαδρομών Ε4) και να κατασκηνώσει (ή μετά από κατάλληλη συνεννόηση να διαμείνει) στα Καταφύγια “Χατζηπέτρος” του Κόζιακα ή της “Κατούνας” στα Στουρναρέικα, που ο άνθρωπος κατασκεύασε με την βοήθεια της φύσης.

Στα Περτουλιώτικα Λιβάδια οι ντόπιοι θα καθοδηγήσουν τον επισκέπτη στις τεχνικές της ιππασίας και στις χαρές της περιήγησης με άλογο σε μέρη απροσδόκητα. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και δοκιμάστε τις επιδόσεις σας στην τοξοβολία απέναντι από το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, όπου τον χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ, είτε ενοικιάζοντας μοντέρνο εξοπλισμό, είτε παρακολουθώντας μαθήματα σκι με έμπειρους εκπαιδευτές, ή απλά εξασκούμενοι μόνοι σας.