Τοποθεσία

Ένα τοπίο άλλο, σε χρώμα και σε αίσθηση περιμένει τον επισκέπτη μόλις περάσει την Πύλη Τρικάλων και ανηφορίσει προς τις δασωμένες πλαγιές των βουνών, καθώς αυτές εναλλάσσονται με τα πανέμορφα ορεινά λιβάδια. Το πυκνό δάσος και δίπλα οι δροσερές πηγές του βουνού, προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές συγκινήσεις.

Η Πίνδος , τα Μετέωρα , ο Κόζιακας, ο Ασπροπόταμος, ο Αχελώος δεν είναι απλά ονόματα. Είναι τα παράθυρα από όπου μπορεί να δει κανείς τις αναρίθμητες μεταμορφώσεις της φύσης.

Κάτω από τις βραχώδεις κορυφές του Κόζιακα, (που είναι το βουνό του Ασκληπιού, αφού από αυτό ο γιατρός Ασκληπιός συνέλεγε τα αρωματικά φυτά και τα θεραπευτικά βότανα, με τα οποία θεράπευε τις αρρώστιες των ανθρώπων), το τοπίο επιφυλάσσει στον επισκέπτη την έκπληξη των απέραντων Λιβαδιών του Περτουλίου, που διασχίζονται από τα νερά των πηγών των αλπικών υψιπέδων

Η γύρω φύση ανέγγιχτη, χάρη στην πάντα διακριτική ανθρώπινη παρουσία, φιλοξενεί και συντηρεί μια μεγάλη ποικιλία σπάνιων ζώων και πουλιών και για τον λόγο αυτό η περιοχή έχει ενταχθεί στο Δίκτυο “Natura 2000” της Ε.Ε για τις περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές.